Segedínský guláš s (konečně!) domácím burizonovým knedlíkem

Knedlík
– 2,5 hrnku hrubé mouky, 1 hrnek burizonů, necelý hrnek vody, sůl a třetina pytlíku kypřícího prášku.
– nejdříve smícháme suchou směs, poté přidáme vodu a vypracujeme těsto, co se nelepí na mísu.
– necháme pár minut odpočinout, pak rozdělíme na dvě části a vyválíme cca 12 cm dlouhé šišky
– vaříme v osolené vodě 20 minut
> po stopách mlíka a vajec ani památky, knedlík chutná stejně a burizon je vážení rýže 🙂

Sojové kostky se zelím a omáčkou

– na oleji zpěníme cibuli, přidáme sojové kostky vařené v zeleninovém vývaru a necháme orestovat
– dle chuti přidáme papriku/kmín/sůl/pepř
– podlijeme zeleninovým vývarem, hodíme bílé zelí a necháme podusit, aby změklo

podáváme s nokem rostlinné zakysané smetany nebo bílého sojového jogurtu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář