Lívance

Těstíčko lásky
Hrnek mouky
Lžíce drcených lněných semínek
Lžička kypřícího prášku (dala jsem „Do perníku“)
Lžička soli
Lžíce cukru
Hrnek mandlového mléka
Lžíce oleje (dala jsem kokosový)
Lžička octa

Nejdříve smícháme suché ingredience, potom přidáme mléko s olejem a octem a zlehka promícháme. Malé žmolky nejsou na škodu – rozpustí se. Těsto necháme chvíli odstát a potom smažíme na sucho na maximálně rozpálené pánvi.

Otáčíme nejlépe ohebnou tenkou podběračkou ve chvíli, kdy se začnou odlepovat okraje a ve středu lívance se objeví bublinky.

Podáváme s čerstvým ovocem, kterým proložíme každou vrstvu. Zakápneme balsamicem a zalejeme javorovým sirupem. Můžeme kombinovat se zmrzlinou, shakem nebo šlehačkou – Soyatoo (mají např. v Country Life)

Jako pozadí posloužila Zástěrka od Jakub Polanka

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář