Nádivka

Trénujeme na Velikonoce

Jak znáte nádivku vy?
Co nesmí chybět na vašem velikonočním menu?
Beránek, mazanec… Podělte se!

Nádivka
Tradiční nádivka se připravovala bez housek a to svařením mléka a krupice. Svařila jsem tedy 1 l sojového mléka s 300 g špaldové krupice než vznikla kaše. Tu jsem ochutila kurkumou, muškátovým oříškem, čenou solí, pažitkou, libečkem, uzeným tofu orestovaným na cibulce s červenou řepou a petrželem. Místo tradiční kopřivy jsem použila mátu.

Vzniklou směs rozdělíme do rostlinným tukem vymazaných zapékacích misek a pečeme cca 30 minut na 200° C – než navrchu vznikne kůrčička (já ji trošku připálila…)

Podáváme se špenátem, ředkvičkami a balsamicem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář