Vývar

Pojďme pokecat o vývaru:

Nedávno jsem někomu vysvětlovala, jak udělat omáčku a on se vyděsil, že neumí ani vývar. Tak hele vývar, ten umí každej, stačí vědět, co do něj.

Klasika je: celer, mrkev, petržel + nové koření a bobkový list. Vaříme cca 30 minut – do změknutí zeleniny, ať je co nejsilnější.

Na fotce je vývar, který jsem použila jako základ pro koprovku – jsou tam navíc vyvařené stonky kopru.

Často do něj přidávám taky cibuli. A taky ve vývaru vařím kromě sojových kostek třeba rýži…

Co vy? Vaříte ho jinak? Máte nějaký tipy? (Třeba, že už dávno je polívkový koření v sáčku, ale já stejně donekonečna lovím kuličky novýho koření na dně tý hnědý vody)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.