Zrzavá omáčka s brusinkovým knedlíkem

Taky jste jako děti nechápali, z čeho se dělá svíčková? Protože já myslela, že ta omáčka je svíčková, stejně jako rajský se neříká „hovězí na rajčatech“, ale rajská, a s koprovkou to je to samý. Tak, že by ze svíček?

A teď otázka: CO JE SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ BEZ SVÍČKOVÉ?

Zrzavá omáčka s brusinkovým knedlíkem

Omáčka:
Dáme vařit zeleninový vývar a mezitím nastrouháme 4 mrkve, 3 petržele a čtvrtku celeru. Nastrouhanou směs orestujeme na cibulce a podlejeme vývarem. Kořeníme novým kořením, pepřem, bobkovým listem, solí, cukrem a šťávou z půlky citronu.

Varem prošlou směs rozmixujeme tyčovým mixérem a zředíme sojovou smetanou.

Pro mlsné jazýčky nadešel čas vzniklou hmotu propasírovat. Já to ždímala přes plátýnko a pak následně zahustit jíškou (kolik oleje, tolik mouky)

Knedlík:
2 hrnky mouky
1 hrnek burizonů
špetka soli
1/4 pytlíku kypřícího prášku
necelý hrnek vody
4 lžíce brusinek

Smícháme suchou směs, přidáme vodu a brusinky a uválíme cca 12 cm dlouhý váleček, který zaprášíme moukou. Necháme odpočinout než se začne vařit voda a vaříme 20 minut.

Jak dělá liška? Nom Nom!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář