Dýňová polévka se slunečnicovým chlebíčkem s tofu-pomazánkou sypanou medvědím česnekem

Polévka
Dýni hokkaido rozkrojíme, zbavíme jader, nakrájíme na kostky a dáme i s kůrou péct (peču na 150°C dokud nezměkne kůra, cca 30-40 minut). Upečenou dýni rozmixujeme, zředíme zeleninovým vývarem a zjemníme kokosovým mlékem/smetanou/šlehačkou (koupila jsem kokosové mléko Amaizin v plechovce v CountryLife). Osolíme, opepříme, špetku skočice, špetku muškátového oříšku. Zdobíme dýňovým olejem a dýňovými semínky.

Slunečnicový chléb (pšenično-žitný z Českého Gruntu)
namazaný směsí tofu natural, sojové smetany, lněného oleje, soli a pepře, sypaný čerstvým medvědím česnekem.

Nom Nom

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář