Houbová omáčka s mandlovým tofu a koprovým knedlíkem

Budeme potřebovat zeleninový vývar.

Mandlové tofu rozkrojíme na dva plátky a namarinujeme v olivovém oleji, květovém medu, kmínu, cibuli, stoncích kopru, pepři, kapce sojové omáčky, soli a mandlích. Dáme péct do trouby a podle potřeby podléváme vývarem.

Mezitím si zaděláme těsto na knedlík (špaldová mouka, burizony, sůl, kypřící prášek, drcené lněné semínko, voda a kopr), necháme nakynout, než se uvaří voda a vaříme 20 minut.

Houbová omáčka je mix sušených lesních hub – předem namočených a čerstvých plátků žampionů orestovaných na šalotce, kořeněných kmínem, solí, sojovou omáčkou a pepřem. Podléváme zeleninovým vývarem, pokud je třeba zahustíme hraškou. Nakonec zjemníme sojovou smetanou.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář