Jehněčí na mátě

Na beránka jsem zkusila muffin těsto a ono to funguje wink emoticon

2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
hrst kokosu
2 lžíce drceného lněného semínka
hrst třtinového cukru
špetka škořice
špetka vanilky
kypřící prášek do perníku
citronová kůra
smícháme s

2/3 hrnku mléka (použila jsem rýžovo-kokosové)
1/3 hrnku oleje (použila jsem kokosový)
lžící rumu
šťávou z poloviny citronu
lžičkou octa (použila jsem jablečný)

Těsto promícháme, vložíme do formy (mám od firmy Zenker – obsah 1 litr, 15 x 27 cm, z domácích potřeb OD Kotva, 3. patro) a necháme odpočinout než se vyhřeje trouba.

Pečeme 30 minut na 185° C
Zapudrujeme moučkovým cukrem a uvelebíme v mátovém hnízdečku heart emoticon

Těsto se dá samozřejmě doplnit ovocem nebo čokoládou, někdo rád polevu, rozinky, mandle…fantazii se meze nekladou, stejně jako u muffinů.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář