Ovocný dort s želé

Korpus:
200g celozrnné pšeničné mouky
1/2 pytlíku kypřícího prášku (dala jsem do perníku)
cukr (dala jsem třtinový)
skořice
kakao
4 lžíce drceného lněného semínka
čtvrt hrnku kokosového oleje
třetina hrnku vody
lžička jablečného octa
lžíce rumu
Pečeme v rostlinným tukem vymazané a kokosem vysypané formě 20-30 minut na 180° C

Krém:
kokosová šlehačka (Soyatoo z Countrylife)
kokos
kokosový olej
banán

Necháme ztuhnout v lednici než vychladne korpus, aby se s ním lépe pracovalo.

Na krém poklademe čerstvé ovoce (dala jsem jahody – v Tescu Eden je teď mají v akci – a borůvky) a dáme opět chladit.

Mezitím si připravíme želatinu z Agaru.
> Našla jsem doma červenou od Dr. Oetker, ale copak to do ní zase narvali za hmyz? Košenilu! Tak jsem si obarvila čirou želatinu Alnatura z DM 4 lžícemi šťávy z červené řepy 😉

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.