Zelený chřest s bazalkovým přelivem, pečený brambor a batát

Zelený chřest svážeme provázkem a postavíme do vroucí osolené vody tak, aby se hlavičky dělaly jen v páře nad hladinou. Stačí 3-5 minut podle tloušťky a stáří chřestu.

Omáčku založíme pokrájenou šalotkou zpěněnou na oleji, zaprášíme moukou, podlejeme zeleninovým vývarem, přidáme dva/tři stonky bazalky (i s lístky) a necháme probublat. Opepříme, osolíme, přidáme sojovou smetanu, vyndáme stonky a nastříháme několik čerstvých lístků.

Brambory a batáty nakrájíme ve slupce na kolečka a sypané kmínem pečeme nasucho na pečicím papíru cca 30 minut na 180° C

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.