Zlaté nedělní buchtičky

Do 500 g polohrubé mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kostku droždí, zalejeme 250 ml mléka (dala jsem ovesné), zasypeme cukrem (dala jsem třtinový) a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Následně přidáme 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce drceného lněného semínka, 125 ml oleje (kokosový/avokádový), špetku soli, citronovou kůru a vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu. Vzniklé těsto necháme nakynout pod utěrkou.

Připravíme si náplně:

Tvarohová – rozmixujeme natural tofu se sojovou smetanou do konzistence tvarohu. přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, šťávu z půlky citronu a rozinky namočené v rumu.

Maková – mletý mák namočíme do mléka (dala jsem ovesné) a dosladila javorovým sirupem

Povidla – koupená, čeká se na švetskovou sezonu

Buchtičky skládáme spojem dolů, do rostlinným tukem vymazané formy/pekáče a necháme lehce nakynout než se předehřeje trouba. Pečeme do zlatova na 150° C.

Tip: V průběhu pečení jsem je postříkala olejem (z rozprašovače), aby měly kůrčičku

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář