Buffalo Hot Wings

s Barbecue omáčkou a pečenými novými bramborami,
se zeleninou s česnekovo-pažitkovým dipem
a domácí „kokačkou“

Květák rozebereme na paličky, kterým vyrobíme kůžičku tak, že je obalíme ve směsi hrnku mouky (použila jsem špaldovou, ale můžete použít i bezlepkovou), hrnku vody a česneku. Přidala jsem ještě lžíci hrašky na obalování a pepř.

Obalené květáčky zapékáme 18 minut na 230°C, poté je pomažeme Buffalo omáčkou (vyrobila jsem ze směsi Heinz Pimento Chilli Sauce, švestkových povidel, olivového oleje, jablečného octa a kajenského pepře) a dáme zpět na cca 5 minut dopéct.

Brambory jsou na sucho pečené s kmínem, po vyndání z trouby solené hrubozrnou solí.

K zelenině (řapíkatý celer, okurka, mrkev) je česnekovo-pažitkový dip ze směsi tofu natural, sojové smetany, olivového oleje, česneku, barevného pepře a soli. Vše rozmixujeme tyčovým mixerem a vmícháme sekanou pažitku.

Domácí „Coca-cola“
Ve šťávě z citronu rozmixujete jeden Badyán (lékořicová chuť) a zakápnete sirupem z agáve (nebo lžičku stévie, čím, kdo rád sladí). Vznikou směs naředíme minerální vodou (použila jsem jemně perlivou Magnesii).

A povolíme si opasky

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář