„Máslový“ koláč s meruňkami

Trošku se stydíme. Já i koláč. Ale co, stane se.

Alespoň vím, že cukr se má dát jen ze spodní strany meruněk a posledních 10 minut prosedět u trouby

Těsto je totálně nejjednosdušší:
hrnek a čtvrt mouky (dala jsem špaldu)
čtvrt hrnku cukru (dala jsem třtinový)
7 lžic rostlinného tuku (dala jsem olivový olej)
lžička soli
Smícháme do stavu „hrubé mouky“ a vtlačíme do formy na koláč. Pečeme 20 minut na 180°C. Mezitím si připravíme náplň v podobě meruněk, které rozpůlíme a položíme vnitřní stranou do směsi cukru a mouky (cukru hodně, mouky lžičku). Poté vyskládáme na korpus a dáme zpět dopéct na 50 minut.Podáváme sypané blanšírovanými pistáciemi
(mají ve Světě oříšků na Pavláku).

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář