Borůvkový koláč s krémem – bez lepku

Taky si tu někdo přejete, aby byly borůvky velký jako meloun?

Borůvkový koláč s krémem
bez lepku

Těsto:
400g (necelá půlka pytle) mouky (používám lupinovou mouku Jizerka, mají ji v CountryLife, ale i v Albertu, takže bude asi dostupná i jinde), dvě lžíce psyllia (vláknina), kakao (rozmixovala jsem si boby), banán, 150 g cukru, 250 ml oleje (dala jsem 200 ml rýžového a 50 kokosového), 1/2 pytlíku kypřícího prášku (nebo sodu s octem) a citronovou kůru

Vše smícháme do hladké hmoty, kterou „vysteleme“ formu a strčíme do předem na 200°C vyhřáté trouby na 5 minut. Mezitím si uděláme krém: tofu natural (pokud máte silken, bude lepší), banán, vanilka, cukr (sladila jsem sirupem z agáve), vanilkový pudink (Provamel), šťáva a kůra z citronu. Vše umixujeme dohladka, nalejeme na korpus a strčíme zpět do trouby. Dopékáme cca hodinku na 180°C.

Dopečený koláč necháme vychladnout a poté na něj naneseme směs rozvařených borůvek ve vodě s želatinou (Alnatura z DM). Rozvařila jsem si jenom třetinu borůvek, aby želatina měla chuť a barvu, zbylé dvě třetiny jsem naházela do neztuhlé želatiny a nechala vychladnout v lednici. Ideální je konzumovat až ráno, aby se v lednici hezky uležel.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář