Řekni sýýýýýýýýýýr!

A já si udělala hned tři příchutě:
1/ s česnekem a pažitkou
2/ s rajčaty a cibulkou
3/ s bazalkou

Základ jsou rozmixované vlašáky (4 hrsti) s vodou (něco přes půl litru), šťávou z 1 citronu, vlákninou (4 lžíce) a kořením (pepř, bylinková sůl).

A samozřejmě domácí rohlíčky:

500 g mouky (250g hladká pšeničná a 250g špaldová)
250 ml voda
1/2 kostky droždí
cukr na kvásek
sůl
50 ml oleje (dala jsem olivový)

Z vody, droždí a cukru si uděláme kvásek, který zamícháme do směsi muk a soli. Přidáme olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Poté těsto rozdělíme na 10 stejných částí – bulek, které rozválíme a zarolujeme rohlíky. Necháme opět nakynout (už na plechu) a před pečením potřeme mlékem (měla jsem kokosové) a posypeme třeba solí, kmínem nebo mákem – jak kdo rád.

Pečeme 5-10 minut na 250°C, pak ztlumíme na 200-220 a cca 10 minut dopékáme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář