Špaldové taštičky s broskvovou nápní

Těsto:
3 hrnky špaldové mouky
1 lžička soli
2/3 Alsanu (rostlinného tuku – může být i 2/3 hrnku oleje)
8 lžic a více vody (jak bude třeba – znáte to wink emoticon )
1 a 1/2 lžíce jablečného octa

Vypracujeme hladké těsto a dáme vychladit do lednice (klidně přes noc). Těsto vyválíme na tenký plát a vykrájíme z něj kolečka (kdo nemá vykrajovátko, tak může použít hrnek či sklenici). Poté naplníme směsí pokrájených broskví (stačily mi tři), postrouhaného zázvoru (cca jedna lžička), skořice a sladidla (dala jsem sirup z agáve). Náplň pokládáme na střed kolečka, které přehneme napůl a spojíme okraje. Následně okraj pomačkáme vidličkou, aby se co nejvíce propojil. Pečeme v předem vyhřáté troubě 30 minut na 180°C.

Vzhledem k tomu, že těsto není sladké, dá se naplnit čímkoliv
– i slanou směsí…

Krásné nedělní ráno

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář