Bezlepková mini-pizza

Těsto:
200 g mouky (Jizerka)
lžíce oleje
půlka kostky droždí
100 ml vody
lžíce vlákniny
bylinková sůl
lžíce cukru (na kvásek)

Do směsi mouky a soli uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalejeme 50 ml vlažné – spíš teplejší vody. Do zbylých 50 ml vody nasypeme vlákninu. Po pár minutách přilejeme vodu s vlákninou a olej a vypracujeme těsto, které necháme cca půl hodiny odpočinout. Následně těsto rozdělíme na 4 díly a dlaní rozmačkáme na placky.

Náplním se meze nekladou. Já si udělala rajčatový základ (rozmixované rajče, tymián, rozmarýn, chili, pepř, česnek, povidla)
a na něj dva druhy obložení:
1/ šalotka, rajče, bazalka
2/ mango, bazalka

Pečeme necelých 20 minut na 220 °C.

S čím máte nejraději pizzu vy?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář