Hlíva na modro

Hlíva na modro

Nejdřív si připravíme silný zeleninový vývar (celer, petržel, mrkev, cibule, bobkový list, nové koření, tymián, kapka oleje). Dochutíme ho octem a mořskou řasou. Čím bude vývar silnější, tím lépe.

Nakrájíme si zbylou zeleninu (celer, petržel, mrkev) a necháme lehce osmahnout na cibulce…

>>> Kdo to nerad s chlebem, tak teď je chvíle dát vařit brambory

…hlívu pokapeme citronem a položíme na zeleninu v pánvi. Podlejeme vývarem. Já tam ještě přidala řasu, citronovou trávu (může být citron) a stroužek česneku vcelku a nechala podusit, aby zelenina a hlíva změkly.

Podáváme s omáčkou ze svařeného octa a cukru (použila jsem jablečný ocet, kápla tam ještě trošku bilého vína a svařila s třtinovým cukrem) a zasypané sekanou hladkolistou petrželkou.

A jako je to teda velká dobrota až mě to samotnou překvapilo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář