Houbovej Kuba

Tak ten slibovanej vánoční předkrm: Houbovej Kuba je mezi námi.
Vlevo načančanej, vpravo zákulisní noční selfie, kde se nám samou nedočkavostí rozsypal pod rukama


Potřebujeme:
– kroupy (kroupy jsou tradiční, ale může být i rýže a nebo pohanka, kdo co rád)
– sušené houby
– uzený tempeh (protože na Vánoce se tam prej dává slanina)
– cibuli
– česnek
– olej/Alsan
– pepř, sůl, kmín, majoránku
– něco zelenýho na posypání (třeba hladkolistou petržel, kterou máme i na Hlíve na modro)

Namočíme si houby do vody cca na 30 minut. Mezitím si dáme do osolené vody s kapkou oleje vařit kroupy. Na oleji/Alsanu osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, tempeh a přidáme propasírovaný stroužek česneku. Další na řadě jsou houby i s vodou. Okmínujeme, osolíme, kořeníme majoránkou. Já ještě doplnila naběračku zeleninového vývaru a nechala podusit, než houby změknou. (Ale ne zas aby se rozbředly a tempeh se rozvařil, chce to vychytat…). Směs hub a tempehu smícháme s vařenými a zcezenými kroupami.

A ve výsledku můžeme servírovat, ale kdo to rád podle tradic, tak se to ještě zapeče, což tomu přidá akorát pár připečenejch míst (cca půlhoďka na 200° C).

Kdo rád staví plachetnice v láhvi, tak si může vyzkoušet, jak příjemně se to vyklápí na talířek

Na závěr pepřím a zasypu petrželí.

To je poprvý, co mi chutnaj kroupy! Hurá

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář