Vinná klobása

Vinná klobása patří na štědrovečerní stůl od 19. století – často pod označením „bílá klobása“. Její kořeny můžeme hledat v Bavorsku.

Nejčastěji je přímo součástí štědrovečerní tabule, obalena v trojobalu a usmažena. My si ji obalenou v hladké mouce opečeme na pánvi na rostlinném tuku, proužkách uzeného tempehu a snítkách tymiánu. Podáváme s bramborovou kaší (mám ráda hrubější texturu, takže brambory vařené s drceným kmínem pouze rozmačkám vidličkou, zředím ovesnou smetanou, přidám plátek Alsanu a dosolím.)

Klobásku můžete objednat jako já u VeganFoods.cz nebo od Veganz CZ, kteří ji doufám budou mít dostupnou celý prosinec ve svém bistru PURO.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář