Jaroslavický seitan na víně

Seitanfix smícháme s vodou a drcenou řasou. Vytvarujeme šišku a uvaříme v zeleninovém vývaru s řasou cca 20 minut. Zapékací mísu vymažeme olejem, vysypeme cibulí a vložíme šišku. Posypeme nejprve pálivou paprikou, pak pepřem, sladkou paprikou, kmínem a zasypeme kolečky cibule. Šišku seitanu jsem nařezala na hřbetě a cibuli s kořením zastrkala dovnitř. Zapečeme 15–20 minut, otočíme, znovu okořeníme (už bez kmínu a cibule), podlijeme bílým vínem a pečeme, až cibulka zhnědne.

Já to ještě jednou otočila, aby byla kůrčička na hřbetě a tak mi cibulka místy zčernala

Podáváme s čerstvým chlebem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář