Špenátový quiche

Taky už se vám se sluncem probouzejí jarní chutě?

Špenátový quiche

Listové těsto
Smetana (sojová/ovesná)
Tofu (natural/silken/mohlo by být i uzené)
Špenát
Černá sůl
Pepř
Cibule (jarní cibulka)
Česnek
Pórek
Jedlá soda
Ocet

Těsto vyválíme a položíme do vodou vypláchnuté formy. Dáme vychladnout do lednice a připravíme si náplň. 1/ Smícháme tofu s kurkumou, černou solí a pepřem. 2/ Nakrájíme si cibuli a pórek, opláchneme špenát. 3/ Rozmixujeme směs smetany, česneku, lžičky sody a kapky octa.

Formu vyložíme nejdříve vrstvou tofu s černou solí, následně poklademe pórkem s cibulkou, zalejeme smetanou s česnekem a poklademe špenátem. Pečeme pomalu, než zezlátnou okraje těsta a zapeče se smetana.

Úplně jako od Paula

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář