Tvarohové knedlíky s jahodami

Vysoké teploty mi připomněly letní klasiku: jahodové knedlíky

Použila jsem špaldovou mouku (cca 100g)
250 g Tofu natural
citronovou kůru a šťávu
vanilku
vanilkové sojové mléko
kokosovou smetanu
třtinový cukr
lžičku sody se lžičkou octa
špetku soli
vaničku jahod
mátu

Nejprve si vytvoříme tvaroh. Nastrouháme tofu natural nahrubo, smícháme s citronovou šťávou, kůrou, cukrem (každému dle chuti, já dávám víc, než míň a pak nesladím na závěr) a vanilkou. Z hotové směsi si odebereme cca 50 g (2 hrsti) na pozdější ozdobení.

Zbytek smícháme s moukou, solí, sodou a octem a vypracujeme těsto, do kterého balíme jahody. Vyšlo mi to na 10 jahod – knedlíků, takže ideální pro dva.

Perfektně zabalené, aby neunikla šťáva z jahod, vaříme cca 15 minut na mírném ohni.

11270166_1581264445465918_173753467023955100_n

Zdobila jsem kokosovou smetanou, mátou a zbytkem tvarohu. Taky je to moc dobrý s bazalkou a balsamikovým octem…nebo skořicí a oříšky….fantazii se meze nekladou

Dobrou chuť a krásné odpoledne

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář