Zelňačka, která strhne tipec!

Budeme potřebovat zeleninový vývar, z koření: sladkou papriku, já dávám i uzenou a chilli. Dále sušený zázvor, sůl (zde jsem použila také uzenou), něco na zahuštění (brambory, mouka, krupice…), rostlinnou uzeninu (já měla v ledničce sojové chilli párky, hodí se i uzený tempeh), cibuli, kyselé zelí a rostlinnou smetanu, případně sojový bílý jogurt a něco zeleného

11270697_1586515128274183_8147065412662031575_o

Ve velkém hrnci orestujeme na (sezamovém) oleji nadrobno nakrájenou cibuli, na větší kostičky nakrájenou uzeninu a koření (papriky a zázvor). Posypeme „moukou“ (použila jsem špaldovou krupici) a orestujeme. Přidáme sklenici zelí, pořádně osolíme a podlejeme vývarem. Můžeme přidat na kostičky nakrájenou bramboru. Necháme cca 20 minut vařit, než zelenina změkne. Na konci zjemníme smetanou (já ráda ovesnou) a ještě zdobím lžičkou bílého sojového jogurtu (jakože zakysanka) a hrstkou bylinek
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář