Ohlédnutí za Veggie náplavkou

Bylo to báječný, úžasný a hodobóžový! Moc děkujeme Vegan Fighter za pozvání a skvělou organizaci, Vám všem, že jste nás snědli 🙂

(Z plánovaných 200 burgerů + 50 bezlepkových variant vyšlo nakonec 300 kusů. 250 se jich snědlo, 50 se odvezlo na Kliniku pro potřebný hladový krky)

Dále se prodaly všechny knihy Jíst zvířata od Nakladatelství Dokořán a všechny RAW dorty (70 porcí) od Strom života. Mám radost, že vám chutnalo a děkuju za pochvaly a trpělivost. <3

Těším se zase na příště – bylo skvělý vidět, kolik nás je – snažících nebo zajímajících a podporujících ohleduplný životní styl.

Naše burgery ve vašich reportech:

12006109_1495675184090763_6682447895202695958_n„Nejvíc nejlepší burger!“
by Jit Hermankova

12010508_1470404993266583_6941973432491684275_oby Mike&Ginger


12036817_1467096593599852_906382132540510033_n„Absolutely delicious and very unique SeaWeed Burgers“
by Plenty of Peas


11999602_1629203144005381_5005328814892393641_oBurger bol skvelý!
by Alexandra Hrašková


Strašně moc mě těší, že jste k nám chodili na doporučení, že náš „jakože rybí“ SeaWeed burger s řasou (jehož složení jsem za včerejšek zopakovala asi tak 186x 🙂 ) je skvělej. <3 Velmi mě to motivuje vymejšlet další recepty a shánět místečko, kde bych vám mohla vařit každý den 😉
Recepty ze stánku
11924367_1624557147803314_6329866199281413339_o
BloodyBeet Burger
Červená řepa – jedna velká
Bílá cibule – jedna malá
Cizrna vařená nebo z plechovky – 4 lžíce
Česnek – stroužek
dále sůl (uzená), barevný pepř, lžíce Dijonské hořčice
to vše rozmixuju a nechám odkapat šťávu. Pak přimíchám čerstvé sekané bylinky (na stánku byla šalvěj a tymián, protože majoránku ani estragon nikde neměli)
Protože jsem na stánek nechtěla placky předpejkat, tak jsem přidala jako pojidlo kukuřičnou strouhanku. Doma negriluju, ale peču v troubě, což tu směs vysuší a drží i bez strouhanky.Sojanéza byla ze dvou dílů oleje a jednoho dílu neslazeného sojového mléka, trochu citronové šťávy, dochucená kapary, dijonskou hořčicí, solí, pepřem, česnekem a uzenou paprikou. SeaWeed Burger
Celer a mrkev – nakrájená na menší kousky a předrestovaná na kapce oleje
Bílá cibule – jedna malá
Cizrna vařená nebo z plechovky – 8 lžic
Česnek – stroužek
dále sůl (uzená), černý pepř a tamari.
To vše rozmixuju a přimíchám, předem v horké vodě namočenou, drcenou mořskou řasu – Wakame a pražené loupané slunečnicové semínko.Protože jsem na stánek nechtěla placky předpejkat, tak jsem na Marcelčino doporučení přidala jako pojidlo kukuřičnou strouhanku a lněné semínko. Doma negriluju, ale peču v troubě, což tu směs vysuší a drží i bez strouhanky a lněného semínka.

Sojanéza byla ze dvou dílů oleje a jednoho dílu neslazeného sojového mléka, trochu citronové šťávy, dochucená kapary, solí, pepřem, česnekem a sekaným čerstvým koprem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář